Nye registreringskrav til varebiler

Har din virksomhed modtaget brev fra Færdselsstyrelsen vedrørende registrering af den leasede varebils anvendelse, så vil vi bede dig læse nedenstående.

Hvad er nyt?

01.07.2019 træder der nye regler i kraft for anvendelse af varebiler.

Varebiler mellem 2.000 kg og 3.500 kg vil fra denne dato, være omfattet af Lov om ændring af lov om godskørsel.

Der vil være 3 muligheder for registrering af kørsel med varebil:

  • Firmakørsel.
    Varebilen transporterer kun gods, der tilhører den virksomhed som er registreret som bruger. Det er også tale om firmakørsel, hvis du transporterer gods, som virksomheden lejer, låner, udlåner eller er i besiddelse af med henblik på f.eks. køb, salg eller reparation.
  • Vognmandskørsel.
    Varebilen benyttes til godskørsel mod betaling, og godset ikke tilhører eller er knyttet til den registrerede bruger. Vær opmærksom på at du først skal ansøge om en varebilstilladelse på www.virk.dk  og at der er uddannelseskrav til chaufføren.
  • Privat kørsel.
    Varebilen udelukkende bruges til privat kørsel. Her skal du ikke foretage dig noget.

Læs nærmere om de nye regler på www.varebilskrav.dk

Hvad skal jeg som bruger/leasingtager foretage mig?

Du skal kun gøre noget, hvis du har modtaget brev fra Færdselsstyrelsen.

Det er bruger/leasingtager som skal foretage registreringen i motorregisteret, uanset om bilen er ejet eller leaset.

  • Gå til https://motorregister.skat.dk og log på med NemID for samme CVR nummer, som det CVR nummer, der er bruger af varebilen. Hvis der logges på med andet NemID, kan registreringen ikke gennemføres.
  • Vælg ”Registrering” og ”Rediger tilladelse” og indtast bilens registreringsnummer eller stelnummer
  • Under ”Dispensationer og tilladelser” tilføjes ”Firmakørsel” eller ”Vognmandskørsel”. Du vil herefter få bekræftet ændringen.
  • Du kan som leasingtager ikke bestille en ny registreringsattest i motorregisteret. Du bedes i stedet fremsende en mail til info@kronekapital.dk med angivelse af registreringsnummer og teksten ”Ny tilladelse varebil” i tekstfeltet, f.eks. ”BB12345 Ny tilladelse varebil” Vi bestiller herefter registreringsattesten og fremsender del 1 til bruger/leasingtager.

Krone Kapital opkræver ikke gebyr for at bestille og videresende registreringsattesten, men Skat opkræver et gebyr på kr. 100 for bestilling af registreringsattesten, der vil blive viderefaktureret bruger/leasingtager sammen med den normale opkrævning af leasingydelsen.

Leasing af varebil