Derfor skal du huske miljø- og motorvejsmærkerne

Flere lande har krav om enten motorvejsmærker eller miljømærker, når du kører på ferie. Så er du én af dem, der skal på kør-selv-ferie, så kan det komme til at gøre ondt på pengepungen, hvis du ikke har styr på mærkerne. Op til 800 EUR!

Motorvejsmærker

Går turen f.eks. gennem Østrig, Slovenien, Schweiz eller Tjekkiet skal forruden være forsynet med et motorvejsmærke. FDM har lavet en god oversigt over både motorvejsmærker og vejafgift, som du kan se lige her.

Miljømærker

Langt de fleste større tyske byer har indført miljøzone. Det gælder bl.a. Berlin, Bremen, Hannover og Köln, men også i flere andre byer. Hvis du vil køre ind i centrum af disse byer, kræver det, at din bil er udstyret med et miljømærke. Har bilen ikke en gældende mærkat, risikerer man en bøde. Læs mere om miljømærkerne her.

Selvom vi holder ferie, har vi ikke ferielukket, så vi har samme gode service på mail og telefon, som vi plejer. Mangler du f.eks. et ”rødt” eller ”grønt” kort for at bruge din bil i udlandet, kan du kontakte os på info@kronekapital.dk eller telefon 96703400.

P.S. Husk også registreringsattesten på din ferie. Hvis uheldet er ude, skal du kunne vise, at det er dig, der ejer bilen.

Kontakt os for at høre mere!